Čet. svi 2nd, 2024

U ime Općine Centar potpisivanju protokola prisustvovali su i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, sekretar Općine Mirsada Lingo, savjetnik načelnika Osmo Babić, te pomoćnici načelnika Fahrudin Kurtović i Jasmina Fazlić.

Kad su u pitanju humanitarne organizacije, za pomoć u radu javne kuhinje dodijeljena su sljedeća sredstva: Narodnoj kuhinji Stari Grad 10.000 KM, humanitarnoj organizaciji „Merhamet“ 5.000 KM, a Srpskom humanitarnom udruženju „Dobrotvor“ i Udruženju Franjevačke provincije Bosne srebrene „Kruh svetog Ante“ po 3.000 maraka.

Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca dodijeljeno je 15 hiljada KM za finansiranje zakupnine prostora i štampanje XI toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika. Dodijeljeno je i po 3.000 maraka nacionalnim kulturnim društvima i zajednicama „Napredak“, „Prosvjeta“ i „La Benevolencija“ za pomoć u radu. Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ dodijeljeno je 10.000 maraka, a iznos od 5.000 KM doniran je Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine za sufinansiranje odlaska reprezentacije BiH na paraolimpijske igre koje će se održati u Tokiju.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je sretan što Općina Centar može podržati dobre projekte koje realizuju ove organizacije i udruženja kada je u pitanju humanitarni rad, očuvanje i promovisanje kulturne baštine svih naroda na ovim prostorima, edukacija, sport i drugo. Također je naglasio da će ova lokalna zajednica, na čijem je čelu, i dalje davati podršku njihovom radu.

Predsjedavajuća Karačić je istakla da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica prepoznaje predan rad i da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

Današnji potpisnici protokola su zahvalili načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na podršci koju im ova Općina pruža u radu, te izrazili nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

By Admin