Pet. ožu 29th, 2024

Narodna kuhinja Stari Grad u najtežim vremenima ne zaboravlja one u potrebi, a nažalost takvih je sve više. Izazovi i problemi sa kojima se suočavaju su gotovo svakodnevni, ali sve se to prevazilazi samo sa jednim ciljem, da što manje naših sugrađana gladni idu na počinak.



Koliko je važno pomoći rad Kuhinje, naglasila je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je odlučila biti primjer drugima. Zajedno sa upravnicom kuhinje, Zilhom Šetom, i uposlenicima Gradske uprave dala je svoj doprinos.



-Došla sam kako bih nekoliko sati pomogla radnicima Narodne kuhinje da pripreme hranu. Moram reći, da sam ponosna na to šta ovi ljudi postižu u teškim vremenima kada je sve veći broj naših sugrađana u velikoj potrebi za osnovnim, a to je hrana. Mislim da je dužnost svih nas, ma šta radili i čime se bavili, da pomognemo naše sugrađane i pokažemo solidarnosti, poručila je Karić za Oslobođenje.


Gradonačelnica Sarajeva vrijedno je i nesebično pomagala u pravljenju i pakovanju hrane, a potom je radila i na podjeli obroka za korisnike Kuhinje, jer naše malo drugima znači mnogo.

-Uposlenici daju nadljudske napore, najmanje što možemo učiniti jeste da dva sata slobodnog vremena odvojimo za pomoć narodnoj kuhinji. Ovo je moj skromni doprinos, ne trebamo gledati koje je ko vjere, kojeg je spola niti odakle dolazi, svaka i najmanja pomoć je dobrodošla. Ovim putem pozivam i svoje kolege da se odazovu i pomognu radu Narodne kuhinje, apelovala je gradonačelnica Sarajeva.

izvor: www.oslobodjenje.ba

By Admin