Pet. tra 26th, 2024

Pred nastupajući Kurban-bajram, kojeg muslimani širom svijeta počinju obilježavati u petak 31. jula 2020. godine i koji traje četiri naredna dana, a s obzirom na stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa (COVID-19), sugrađani koji žele donirati kurbansko meso za potrebe Narodne kuhinje „Stari Grad“ će predavati meso u mesnici „Gora“ koja se nalazi u Semizovcu (Kamenica b.b. uz magistralni put M18).
-Ove godine s obzirom na situaciju nećemo kurbansko meso primati u prostorijama Narodne kuhinje u Ulici Halači 6 na Baščaršiji.
Meso će u pomenutoj mesari preuzimati naše osoblje koje će u skladu sa naredbama Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Inspektorata veterinarske inspekcije ostavljati meso odmah u rashladnim komorama. Kako bi nas ljudi lakše našli mesnicu naše vozilo, koje je lako prepoznati, će stajati
pored magistralnog puta, objasnila je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje „Stari Grad“.
Napominjemo našim sugrađanima koji žele donirati kurbansko meso da to mogu učiniti samo uz priloženu potvrdu o zdravstvenom stanju životinje (Obrazac A-1), koju im moraju dati prodavači kurbana. Kurbansko meso je moguće donirati prva dva dana Kurban-bajrama (petak 31. jula i subota 1. augusta 2020. godine) u periodu od 10 do 16 sati. Sve dodatne informacije i pojašnjenja građani mogu dobiti na broj telefona Narodne kuhinje “Stari Grad” 033/237-189 i 061/208-531..
Prikupljeno kurbansko meso će biti adekvatno uskladišteno i dugoročno korišteno za spravljanje kvalitetnijih obroka u ovoj javnoj kuhinji.

By Admin