Čet. svi 2nd, 2024

U Narodnoj kuhinji “Stari Grad” u Sarajevu danas je podijeljeno 50 paketa s hranom za najugroženije višečlane porodice, a riječ je o paketima pomoći koje je finansirao turski Crveni polumjesec (Kizilay) u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA). 

Podjela paketa pomoći jedan je od tri projekta koji su sredinom marta pokrenuti u saradnji Narodne kuhinje “Stari grad” i Crvenog polumjeseca. 

Upraviteljica Narodne kuhinje Zilha Šeta kazala je kako je današnja podjela paketa pokazatelj nastavka kvalitetne saradnje s Crvenim polumjesecom. 

“Današnji program je nastavak jako dobre i kvalitetne saradnje. Bitno je naglasiti da sve ide korisniku kuhinje. Danas smo odabrali višečlane porodice s četvoro djece, ovim paketima pokrili smo 50 takvih porodica”, kazala je Šeta. 

Dodala je kako je riječ o vrlo kvalitetnim paketima koji sadrže ulje, brašno, rižu, grah, makarone, konzerve i druge namirnice. Naglasila je kako je vrijednost jednog paketa 50 konvertibilnih maraka (KM). 

Šeta je naglasila kako Narodna kuhinja u saradnji s Crvenim polumjesecom ovih dana dijeli i posebne korpe s hranom za ishranu korisnika kuhinje koji su oboljeli od dijabetesa, a radi se i na projektu pripreme iftara za 200 postača, korisnika ove kuhinje, tokom predstojećeg ramazana. 

Zilhi Šeti je u 14. marta ove godine u Ankari uručena Međunarodna nagrada za dobročinstvo, koju peti put dodjeljuje Turska fondacija Diyanet. 

By Admin