Tri nova programa za korisnike Narodne kuhinje „Stari Grad“

Narodna kuhinja „Stari Grad“ u saradnji sa Crvenim polumjesecom u BiH pokreće tri nova projekta namijenjena korisnicima ove kuhinje. Saradnja ove dvije humanitarne organizacije je dogovorena tokom posjete upraviteljice Narodne kuhinje „Stari Grad“ Zilhe Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, Republici Turskoj gdje joj je, kako je javnost upoznata, uručena Međunarodna nagrada za dobročinstvo, koju peti put po redu dodjeljuje  Turska fondacija Diyanet.

Tim povodom će u srijedu 20. marta 2019. godine u prostorijama Narodne kuhinje “Stari Grad” u Ulici Halači 6 na Baščaršiji sa početkom u 10 sati biti održana press konferencija na kojoj će biti prezentovani planirani projekti zahvaljujući dobroj saradnji  ove dvije humanitarne organizacije.

Radi se o projektima pripremanja posebnih korpi sa hranom za ishranu korisnika kuhinje koji su oboljeli od dijabetesa, projekat podjele dodatnih paketa sa hranom za višečlane porodice čiji su članovi domaćinstva korisnici kuhinje, te projekat pripreme iftara za 200 postača, korisnika ove kuhinje, tokom predstojećeg velikog  mjeseca ramazana.

Pozivamo novinare da prisustvuju navedenom događaju i sa nama podijele ovu radost.