Uposlenici Narodne kuhinje „Stari Grad“ pred vjerske praznike spremaju iznenađenje za svoje korisnike

Kako bi lijepo ispratili i još bolje dočekali narednu 2019. godinu, te uljepšali predstojeće vjerske praznike uprava i uposlenici Narodne kuhinje „Stari Grad“ pripremaju lijepo iznenađenje za svoje korisnike

Zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva  rada i socijalne politike, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i općinama Stari Grad i Centar, kao i našem velikom donatoru rahmetli Aganu Hodžiću, pred dolazeće vjerske praznike u ponedjeljak 24. decembra ove godine za nešto više od 1.000 naših korisnika smo spremili posebne obroke. Pored obogaćenog variva također ćemo taj dan dijeliti dodatne namirnice kako bismo našim korisnicima obogatili prazničnu trpezu poput svježeg pileta, kafe, ribe, riže, eurokrema, makarona, ulja…te slatkiša za najmlađe. Ova donacija koju smo za njih pripremili jeste skromna, ali je naša namjera da ukažemo pažnju našim korisnicima.  Podjela dodatnih namirnica će biti pomenutog dana u periodu od 10 do 13 sati. Za taj predbožićni dan planiramo skuhati poseban grah sa suhim mesom, što od variva naši korisnici najviše vole, kao i bosanski lonac. Tog dana svaki stanovnik i gost ovog grada koji se zatekne na Baščaršiji je dobrodošao u našu kuhinju u Halačima na porciju graha ili lonca napravljenih po staroj bosanskoj recepturi, kazala je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje „Stari Grad“ koja je pozvala i predstavnike općina Centar i Stari Grad da se pridruže u ovoj podjeli kao znak zahvalnosti za njihovu dugogodišnju podršku u radu Narodne kuhinje „Stari Grad“.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa drugim javnim/pučkim kuhinjama u gradu uposlenici ove kuhinje su tokom proteklog perioda svojim korisnicima podijelili veliku donaciju deka, sapuna i sokova. Tetka Zilha, kako je najčešće ljudi zovu, nije ovom prilikom zaboravila spomenuti i zahvaliti se penzionerima koji svaki put kad dobiju svoju zasluženu penziju dođu u prostorije kuhinje i ostave svoje donacije za one koji imaju manje od njih, što je primjer velike ljudskosti i brige za čovjeka.