Raspored prijema kurbanskog mesa tokom Kurban-bajrama

Uprava Narodne kuhinje “Stari Grad” Sarajevo obavještava sve donatore kurbanskog mesa da će tokom prva dva dana predstojećeg Kurban-bajrama u prostorijama ove kuhinje u Ulici Halači 6 na Baščaršiji, primati donacije u mesu prema sljedećem rasporedu:
U utorak 21. augusta 2018. godine (Prvi dan Kurban-bajrama) prijem mesa će biti organizovan u periodu od 10 do 18 sati. Drugog dana Kurban-bajrama 22. augusta 2018. godine (srijeda) prijem mesa će biti organizovan u terminima od 8 do 20 sati. Mole se svi donatori koji donesu koji svoju donaciju u kurbanskom mesu žele donirati Narodnoj kuhinja „Stari Grad“ da prilikom predaje mesa je potrebno predočiti dokumentaciju o ispravnosti mesa. Bez validne dokumentacije navedena donacija neće biti prihvaćena, jer se samo na ovaj način može kontrolisati ispravnost doniranog mesa. Potvrdu o obavljenom veterinarskom pregledu kupci kurbana moraju dobiti od osobe koja im je prodala kurban.

Također uprava ove kuhinje ponovo podsjeća da zbog velikih ljetnih temperatura primaju samo cijele kurbane bez sitnih komada mesa ili iznutrica, što je preporuka kantonalne sanitarne i veterinarske službe. Građani se mole da uvaže pomenute preporuke.