Raspored prijema kurbanskog mesa tokom Kurban-bajrama

Uprava Narodne kuhinje “Stari Grad” Sarajevo obavještava sve donatore kurbanskog mesa da će tokom prva tri dana predstojećeg Kurban-bajrama u prostorijama ove kuhinje u Ulici Halači 6 na Baščaršiji, primati donacije u mesu prema sljedećem rasporedu:

U petak 1. septembra 2017. godine (Prvi dan Kurban-bajrama) prijem mesa će biti organizovan u periodu od 10 do 20 sati. Drugog i trećeg dana Kurban-bajrama 2. i 3. septembra 2017. godine (subota i nedjelja) prijem mesa će biti organizovan u terminima od 8 do 20 sati. Mole se svi donatori koji donesu koji svoju donaciju u kurbanskom mesu žele donirati Narodnoj kuhinja „Stari Grad“ da prilikom predaje mesa je potrebno predočiti dokumentaciju o ispravnosti mesa. Bez validne dokumentacije navedena donacija neće biti prihvaćena, jer se samo na ovaj način može kontrolisati ispravnost doniranog mesa.

Također uprava ove kuhinje ponovo podsjeća da podjelu kurbanskog mesa moći će obavljati ovlaštena lica ispred Narodne kuhinje. Pojedinačna podjela kurbanskog mesa od strane neovlaštenih lica u istoj ulici, neće biti dozvoljena. Svi koji se žele blagovremeno informisati o detaljima oko preuzimanja kurbanskog mesa od strane Narodne kuhinje “Stari Grad”, mogu to učiniti na telefon 033 237-189.