Pon. tra 29th, 2024

Udruženje Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo oglasilo se saopćenjem kojim izražava spremnost i želju za prijem donacija kurbanskog mesa u dane obilježavanja Kurban-bajrama u svrhu, kako je navedeno, poboljšanja kvaliteta ishrane korisnika ove kuhinje, kao i ostalih lica i porodica kojima se kroz projektne aktivnosti pruža pomoć.

U tu svrhu Narodna Kuhinja Stari Grad obavještava sva zainteresirana pravna i fizička lica koja žele donirati kurbansko meso o sljedećem:

– Prijem i podjela kurbanskog mesa biće obavljani od 1. do 3. oktobra (petak, subota i nedjelja) i to od 8 do 20 sati.

– Uz donirano kurbansko meso, donator je u obavezi predočiti urednu dokumentaciju o ispravnosti mesa (VS obrazac izdat od strane nadležne Veterinarske stanice).

– Podjelu kurbanskog mesa moći će obavljati ovlaštena lica ispred Narodne kuhinji u ulici Halači broj 6. Pojedinačna podjela kurbanskog mesa od strane neovlaštenih lica u istoj ulici, neće biti dozvoljena.

– Svi koji se žele blagovremeno informisati o detaljima oko preuzimanja kurbanskog mesa od strane Narodne kuhinje Stari Grad mogu to učiniti na telefon 033 237-189.

“Udruženje Narodna kuhinja Stari Grad očekuje razumijevanje i podršku donatora, kako bi aktivnosti vezane za prijem i podjelu kurbanskog mesa uspješno bile realizovane”, stoji u saopćenju. 

By Admin