Christine Ha i tetka Zilha podijelile iftar postačima

Christine Ha, širom svijeta poznata kao prva slijepa pobjednica MasterChefa u SAD-u, posjetila je glavni grad Bosne i Hercegovine gdje je pripremala iftar za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad. Naša ekipa ekskluzivno je imala priliku razgovarati sa njom tokom kuhanja sa tetkom Zilhom.

Christine Ha je prije pet godina postala prva slijepa pobjednica MasterChefa, najpopularnijeg televizijskog kulinarskog takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama. U Sarajevo je došla kako bi kuhala iftar za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad. Na vratima ju je dočekala tetka Zilha.

Proputovala je cijeli svijet, spremala jela sa svih meridijana, a u Bosnu i Hercegovinu došla je za vrijeme ramazana, kako bi kuhala onima kojima je najpotrebnije.

“Čim sam zakoračila u ovu kuhinju i prije nego što sam uopšte počela da kuham, dočekao me tako prijatan miris hrane koja se kuhala, da sam već bila oduševljena. Kada smo počeli kuhati, taj osjećaj se samo pojačavao. Toliko mi je drago što sam imala priliku raditi ovdje zajedno sa tetkom Zilhom i prijateljima iz Bosne i Hercegovine, da pripremimo ovu hranu za koju smo zaključili da je nešto što nas povezuje i što nam je svima zajedničko”, kazala je Christine Ha za N1.

Nakon pripreme iftara, Cristine je zajedno sa tetkom Zilhom podijelila iftar postačima.

Izvor: N1