Zahvaljujući JP „BH Pošta“ nastavljen program ishrane za oboljele od dijabetesa

_MG_3220Uposlenici Narodne kuhinje „Stari Grad“ su, zahvaljujući donaciji Javnog preduzeća „BH Pošta“ danas, srijeda 26. aprila 2017. godine, ispred prostorija ove narodne kuhinje u Ulici Halači na Baščaršiji dijelili bogate pakete sa hranom za korisnika oboljelih od dijabetesa koji su se prijavili na ovaj program.
-Zahvaljujući nesebičnosti uprave naše firme „BH Pošta“ danas smo počeli sa novim krugom podjele korpi sa hranom za dijabetičare. Ona je sada bogatija i u njoj su sadržani voće i povrće i piletina te sve namirnice koje dijabetičari mogu konzumirati. U ime svojih korisnika i uposlenika „Narodne kuhinje“ možemo samo reći veliko hvala našim donatorima, kazala je Zilha Šeta, , upraviteljica Narodne kuhinje „Stari Grad“.
Projekat podjele hrane za dijabetičare će trajati do mjeseca ramazana, odnosno do 26. maja ove godine. Svi prijavljeni korisnici će moći svake srijede u periodu od 11 do 13 sati ispred prostorija Narodne kuhinje „Stari Grad“ preuzimati svoje pakete sa namirnicama bogatim mahunarkama, voćem, povrćem, piletinom, mladim sirom, crnim hljebom…

Ovom prilikom je preduzeće „BH Pošta“ obezbijedila majice, kačkete i drugi promo materijal koji je podijeljen korisnicima i uposlenicima Narodne kuhinje „Stari Grad“.
Projekat je pokrenut od početka ove godine i do sada ima 50 prijavljenih korisnika sa područja Kantona Sarajevo, koji su uz priloženu ljekarsku potvrdu da dobijaju inzulin se registrovali za pomenuti program.