Humana misija učenika Elektrotehničke škole za energetiku

Učenici Elektrotehničke škole za energetiku Sarajevo su, u srijedu, 5. aprila 2017. godine, počeli sa volontiranjem u Narodnoj kuhinji Stari Grad i pomagati vrijednim uposlenicima ove najpoznatije humanitarne ustanove. Dogovor o saradnji su uspostavile direktorica pomenute škole Samira Karamehić i profesorica Ismeta Trepalovac, koje su sa upravnicom Narodne kuhinje Zilhom Šetom dogovorile termine volontiranja.
Direktorica Karamehić istakla je da je veoma važno da se učenici uvjere koliko ima ljudi koji žive u veoma teškim uvjetima i da kroz vontiranje prepoznaju važnost pomaganja onima kojima je pomoć potrebna i da su ponosni na učenike koji su vrijedno radili kako bi hrana što prije stigla do korisnika
U prvoj grupi volontirali su učenici IV-1 odjeljenja: Alma Murtić, Emir Alispahić, Hamid Tuzlak, koji su i članovi sekcije „Aktivizami društeno koristan rad“, te Vildan Bilić, Ivica Stanić, Aner Džanko, Adin Kukuljac, Narcis Delalić, Narcis Bičakčić, Tarik Fetibegović, Enver Rizvo i Dženan Boja.
Učenici su pomagali u pakovanju namirnica u kartone koji su namijenjeni socijalno najugroženijim porodicama.
Upravnica kuhinje Zilha Šeta, poznatija kao tetka Zilha, je dobitnica dvije Šestoaprilske nagrade. Posljednjih 25. godina vodi narodnu kuhinju „Stari Grad“. Svakog dana vrijedne ruke uposlenika ove kuhinje pripreme više od 1.000 obroka za korisnike. Ističe da će im pomoć biti potrebna i tokom ramazana jer će tada osim obroka pripremati i iftare za korisnike.

NKUH3

NKUHINJA2

NKUH

NKUH1